10 goda råd till din annons på FRISÖRJOBB

10 goda råd till din annons på FRISÖRJOBB

Vi har specialiserat oss på jobbförmedling i frisör- och skönhetsbranschen och med mer än 10 års erfarenhet vågar vi kalla oss experter på området.

1

Hitta den bästa överskriften

Det kan vara värt att spendera tid på en bra rubrik som fångar den potentiella sökandens uppmärksamhet.

2

Använd en passande teaserbild

Teaserbilden (bilden på förstasidan) kan bestå av en bild av salongen eller en logga. Tillsammans med överskriften hjälper teaserbilden att fånga ansökarens uppmärksamhet. Vi blir konstant bombarderade med information och det är därför viktigt att urskilja sig från mängden och få ansökaren att läsa just din annons.

3

Spännande introduktion

Introduktionstexten ska vara en till två rader lång och tala om vad ni söker eller förväntar av en potentiell medarbetare. Det är här ni verkligen urskiljer er från mängden för att fånga frisörens intresse.

4

Beskriv salongen och teamet

Ni bör beskriva salongen och teamet eftersom att detta är något sökaren gärna vill veta. Använd exempelvis salongens värderingar, fokuspunkter, atmosfär, kultur samt hur stor teamet är.

5

Klargör vad ni söker

Skriv vilka uppgifter och ansvarsområden det är tänkt att medarbetaren kommer att ha. Finns det speciella tekniker ni önskar att personen ska kunna, krav på utbildning, personlighet osv. bör detta också inkluderas i annonsen.

6

Förklara vad ni har att erbjuda

För att urskilja er från mängden, och för att få frisörerna att söka sig just till er, är det viktigt att klargöra vad ni kan erbjuda er framtida kollega. Det kan exempelvis vara saker som lediga lördagar, deltagande i shower, kurser, arbetsutveckling genom fortbildning osv.

7

Bilder av salongen

Lägg till bilder som visar salongen. Det urskiljer er från mängden och ger er möjlighet att visa arbetsplatsen.

8

Lägg till salongens hemsida eller Facebook-sida

Genom att lägga till salongens hemsida kan medarbetaren själv söka information och skapa sig ett intryck av arbetsplatsen.

9

Flera olika möjligheter för kontakt

Folk är olika och några vill hellre skicka ett e-mejl medan andra hellre vill ringa. Ge alla möjlighet att kontakta er på det sättet som passar dem bäst.

10

Dela annonsen på Facebook

Dela annonsen från FRISÖRJOBB på din egen salongs Facebook-sida för att få ännu bättre exponering. Be gärna ditt nätverk att också dela annonsen för att öka exponeringen ytterligare.

Vi hjälper dig gärna med din annons till FRISÖRJOBB

För frågor eller mer information, ring oss på  08- 52 50 70 43 eller skicka ett mejl